18:30

Ruda IF

Referat: Fagerhults AIK - Ruda IF

Derby från match 1 som dock spelades i annan kommun. Tack Alstermo för lånet av planen som var helt okej även om det studsar lite extra, precis som det ska vara kan man tycka.
Mkt folk på plats och jag skulle tro de fick se årets match redan i omgång 1, för denna matchen var välspelad från båda lag, fullt med individuellt skickliga spelare som visade samspel.
Rudas farlige anfallare Nilsson gjorde första målet från ingenstans med en iskall chip över Max.
Sen tog FAIK över målchanserna även om spelet var jämnt hela tiden.
1-1 på e pangträff av Lucke som även var halvtidsresultat trots många fina chanser för hemmalaget.
Andra halvlek lik den första där ingen viker ned sig på ngn sida utan båda lagen visar trevli fotboll.
Haben lyckas efter 10 minuter få in en returboll då Putte vunnit duellen. Ruda kvitterar sen med ca 10 minuter kvar, via straff då mMax rivit ned en Ruda spelare i straffområdet. Nilsson sätter straffen, tillägger där att Max är nära att kunna hålla emot den.
Här får Ruda energi i några minuter och hopp om 3 poäng, vilket Lucke och Renato sätter stopp för med 2 snabba mål av reni via assist Lucke.
Rättvist i hemmaögonen iaf sett till chanser även om spelet nog slutar 50/50. Ruda får idag inte de fina lägena, tack vare fantastiskt försvarsspel uppifrån och ned, alla hjälper alla, bra tugg, det ger oss en supertung 3:a denna somriga vårdag.
Plus till samtliga idag, alla spelar lite över normalstandard och vi gör det tillsammans.